Minkälaiset työvaatteet sopivat toimistotyöhön?

Tuntuuko, että olet työpaikallasi aina samassa tylsässä neuleessa ja suorissa housuissa? Kaipaatko uusia vinkkejä toimistopukeutumisen piristämiseen? Neuleessa ja suorissa housuissa ei sinällään ole mitään vikaa. Siisti neule ja suorat housut istuvat toimistoon kuin nakutettu ja ovat lisäksi mukavia päällä. Etenkin työpukeutumisessa huomiota kannattaa kiinnittää nimittäin vaatteiden ulkonäön lisäksi juuri istuvuuteen ja mukavuuteen – työvaatteet päällä tulee kuitenkin vietettyä päivässä peräti kahdeksan tuntia! Liian pienet ja kiristävät housut eivät siis ehkä ole se paras valinta, vaikka muutoin hienot olisivatkin. Monet tuskailevat yksinkertaisesti siksi, että eivät tiedä, miten piristää ja lisätä särmää toimistopukeutumiseensa. Ihmiset pelkäävät ylilyöntejä ja tilanteeseen sopimattomia vaatevalintoja, joten päätyvät kerta toisensa jälkeen niihin tuttuihin ja turvallisiin työvaatteisiin, vaikka päälle olisi mukava sujauttaa välillä jotakin uutta.

Alle on listattu joitakin vinkkejä, joiden avulla omaa toimistotyöpukeutumistaan voi lähteä muokkaamaan uuteen uskoon! Yhtälailla kuin oikeanlaiset toimistotarvikkeet, myös työvaatteet vaikuttavat kuitenkin työn lopputulokseen! Tämä voi olla uutta tietoa joillekin.

 

Väreille  ja kuoseilla piristystä asuun

Aivan ensiksi kannattaa lähteä liikkeelle väreistä. Jos olet tykästynyt bleiserin tai siistin neuleen pitämiseen töissä, saat uutta särmää asuun yksinkertaisesti lisäämällä pukeutumiseen väriä. Kokonaan uutta bleiseriä, jakkua tai neuletta ei edes välttämättä tarvitse lähteä ostamaan, vaan väriä voi tuoda mukaan esimerkiksi kaulaliinan avulla. Kirkkaan värinen kaulaliina piristää kummasti esimerkiksi muuten mustaa ja yksinkertaista asua! Toki bleiserin alle voi myös sujauttaa esimerkiksi sensuellin pitsipaidan tuomaan asuun lisää kiinnostavuutta! Jos olet kuitenkin aikeissa hankkia esimerkiksi uuden bleiserin, avaa silmäsi mustan lisäksi myös muille väreille. Jos et ole vielä niin rohkea värien käyttäjä pukeutumisessa, että haluaisit pistää yllesi esimerkiksi punaisen bleiserin, tarjolla on myös monia paljon neutraalimpia värejä, jotka kuitenkin tekevät asusta hyvin erinäköisen. Esimerkiksi harmaan eri sävyt tai vaikkapa vaalea beige tuovat toimistoasuun jo aivan erilaisen tunnelman mustan sijaan! Vaalean värin avulla luot helposti raikkaan ja ”freesin” vaikutelman.

Jos lempiväreihisi lukeutuvat musta ja valkoinen, voi niihinkin pukeutua myös muutoinkin kuin siten, että yläosa on valkoinen ja alaosa musta – käytä rohkeasti mielikuvitustasi! Voit hyödyntää pukeutumisessasi esimerkiksi kuosihousuja, jotka tuovat asuun kummasti lisää särmää. Jos päätät hyödyntää esimerkiksi leopardikuosilla varustettuja housuja tai muita hieman villimpiä elementtejä pukeutumisessasi, muista kuitenkin kohtuus. Kahden hyvin erilaisin kuosin yhdistäminen asussa vaatii esimerkiksi jo varsin paljon taitoa, joten turvallisempaa on aluksi lähteä liikkeelle yhdestä kuosista, jonka ympärille loppuasu rakennetaan varsin yksinkertaisista elementeistä.

Sopisiko tällainenkin muoti toimistoosi?

 

Siisti ei ole yhtä kuin tylsä

Toimistolle tulee pukeutua siististi. Sen tietävät varmasti kaikki. Toimistopukeutuminen voi kuitenkin sisältää suorien housujen lisäksi paljon myös muunlaisia alaosia, kuten erilailla leikattuja housuja tai midimittaisia hameita. Sinun ei missään nimessä kannata epäröidä myyjän avun pyytämistä vaatekaupassa – myyjä on siellä juuri sinua varten. Hän on pukeutumisen ammattilainen, joka on perillä uusimmista trendeistä ja pystyy varmasti neuvomaan myös sinulle parhaiten sopivien vaatteiden valinnassa. Jos olet perinteisesti suosinut toimistopukeutumisessasi housuja, pyydä myyjän apua rohkeasti hameiden valinnassa!

 

Muista, että kengät ja laukku ovat osa asua!

Pukeutumisessa on aina kyse kokonaisuudesta ja valinnoista. Kaikki vaatteet eivät vain yksinkertaisesti toimi hyvin yhdessä. Monesti muuten hyvä asuvalinta voi mennä pilalle väärällä kenkävalinnalla. Toimistotyöhön sopivat hyvin monenlaiset kengät perinteisten matalakorkoisten umpinaisten korkokenkien sijaan. Toimistotyössä voit hieman toimistosta riippuen käyttää esimerkiksi vaikkapa näin talviaikaan nilkkureita ja saappaita! Muuten hyvin siisti ja yksinkertainen asu saa mukavasti särmää nahkaisista korkea vartisista saappaista. Kenkien lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös laukkuun. Olisikin fiksua panostaa yhden laukun sijasta hieman useampaan – näin laukkua voi vaihdella tyyliin paremmin sopivaksi.

Jos sinulta löytyy kaapistasi muutama erilainen alaosa sekä yläosa, muutamat kengät ja edes pari erilaista laukkua, olet jo pitkällä. Ei siis muuta kuin kokeilemaan rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!

Miesten kengät

Miesten kengilläkin on merkitys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>