Verkkokauppojen alennuskupongit

Verkkokauppojen alennuskuponkien hyödyntäminen

Coca Cola keksi ensimmäisenä maailmassa käyttää alennuskuponkeja vuonna 1887, jolloin kupongilla sai ilmaisen lasillisen kolaa. Tämän jälkeen alennuskupongit ovat levinneet Yhdysvalloista kaikkialle maailmaan, ja niistä on tullut osa suomalaistenkin arkea. Monilla on tapana pistää talteen postin mukana tulevista mainoslehtisistä löytyvät alennuskupongit, joilla voi saada alennuksia tuotteista tai palveluista. Nykyään internetistä löytää paljon alennuskuponkeja ja -koodeja, joita voi käyttää perinteisten alennuskuponkien tapaan. Alennuskupongit ovat hyviä myynninedistämiskeinoja niitä tarjoaville yrityksille, ja yhtä lailla ne voivat tuoda näkyviä etuja kuluttajille. Mistä alennuskuponkeja löytää ja miten niitä voi hyödyntää?

Perinteisiä alennuskuponkeja

Perinteisiä alennuskuponkeja

Verkkokauppojen alennuskuponkien metsästäminen

Koska alennuskuponkeja käytetään mainonnassa, voi niitä hyvällä tuurilla löytää sattumalta internetissä surffaillessa. Usein yritykset lähettävät mainoskuponkeja ja -koodeja sähköpostitse esimerkiksi kanta-asiakkailleen tai uutiskirjeen tilaajille. Tyypillistä on, että ensimmäisen tilauksen jälkeen verkkokaupasta lähetetään sinulle tilausvahvistuksen mukana koodi, jolla saat alennusta seuraavasta tilauksestasi, mutta ihan yhtä hyvin voit saada alennuskoodeja, vaikket olisi mitään tilannutkaan.

Jos olet tilaamassa jotakin internetistä, eikä sinulla ole kyseiseen kauppaan alennuskoodia, kannattaa tarkistaa ennen tilausta, josko löytäisit sellaisen jostakin. Netissä toimii useita sivustoja, jotka ovat keskittyneet keräämään eri verkkokauppojen alennuskoodeja. Alennuskoodi.fi, Shophop.fi, Alennuskoodi.fm ja Suomi 24-palvelun alennuskuponkisivusto ovat vain esimerkkejä sivuista, joilta voit etsiä alennuskoodeja periaatteessa mihin tahansa internetissä toimivaan kauppaan. Groupon on palvelu, joka tarjoaa monenlaisia diilejä ja alennuskoodeja erilaisiin palveluihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kyseisessä palvelussa maksat diilin etukäteen, ja saat lahjakortin, jonka voit käyttää kyseiseen tuotteeseen tai palveluun. Sivustolta löytyy myös monia alennuskuponkeja verkkokauppoihin.

Hyvä tapa metsästää alennuskoodeja on myös kysellä niiden perään eri keskustelufoorumeilla. Monilla foorumeilla on aiheelle omistettuja viestiketjuja, joissa voi huudella tarpeellisten koodien perään, mutta joihin voi myös kertoa itselleen tarpeettomista alennuskoodeista, joista joku toinen saattaisi hyötyä. Olitpa siis ostamassa vaatteita, harrastustarvikkeita, kodinkoneita, matkoja, hotelliöitä tai melkeinpä mitä tahansa, muista aina ensin tarkistaa, josko voisit löytää jostakin alennuskoodin, jolla saisit ostoksesi hieman huokeampaan hintaan.

 

Miten alennuskupongit toimivat?

Verkkokauppojen alennuskuponkien toimintaperiaatteet vaihtelevat ihan samaan tapaan kuin perinteistenkin alennuskuponkien. Kupongilla tai koodilla voit saada esimerkiksi tietyn prosenttimäärän alennusta yhdestä tuotteesta tai koko tilauksen loppusummasta. Voit saada yhden tuotteen esimerkiksi puoleen hintaan, tai kaksi tuotetta yhden hinnalla. Varsin usein alennuskoodit tarjoavat postikulut ilmaiseksi. Joskus alennuskuponki voi pitää sisällään harvinaisemman tarjouksen, kuten esimerkiksi yllätyslahjan kaupan päälle.

Alennuskuponkien koodit voivat olla kertaluontoisia, henkilökohtaisia koodeja, tai samaa koodia voi käyttää rajoittamattomia kertoja. Tämä kannattaa pitää mielessä esimerkiksi forumeilta koodeja bongaillessa. Mikäli joku on saanut koodin sähköpostilla ja jakanut sen sitten muiden iloksi keskustelupalstalle, on mahdollista, että kyseessä on henkilökohtainen koodi, jota voi käyttää vain kertaalleen. Tällöin ei kannata innostua liikaa, ennen kuin on varmistanut, että kukaan muu ei ole vielä ehtinyt käyttää kyseistä koodia. Monet alennuskuponkien koodeista ovat kuitenkin sellaisia, joita voi käyttää useita keAlennusilmoitusrtoja.

Alennuskupongin käyttäminen on helppoa. Kuponki, tai viesti, joka kertoo alennuksesta, sisältää yleensä koodin, joka sinun tulee syöttää verkkokauppaan. Verkkokaupasta riippuen koodi syötetään eri vaiheessa, mutta tavallisimmin voit syöttää koodin juuri ennen maksamista. Älä siis huolestu, jos et löydä paikkaa koodille shoppailua aloittaessasi, tai jos ostoskorin kokonaissumma näyttää mielestäsi liian suurelta. Pidä kuitenkin huolta, että olet syöttänyt koodin ennen ostosten maksamista, sillä jälkikäteen se ei enää ole mahdollista.

Voit löytää alennuskuponkeja käytännössä mihin tahansa verkkokauppaan netissä. Oli hankintalistalla vaikkapa työvaatteet, koulutarvikkeet tai lomamatkat, tarjoavat miltei kaikki verkkokaupat jollain tavalla alennuskuponkikampanjoita!

Alennuskuponkien keräily voi parhaimmillaan olla hauska harrastus, mutta vaikkei siitä niin nauttisikaan, on se ehdottomasti kannattavaa ja tuo sinulle rahanarvoisia etuja. Tsemppiä siis alennuskuponkien metsästämiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>